Psycholoog in Lelystad. Verzekerde zorg zonder wachttijd.
Telefoon 06-21616760, of dehaanpsychologie@gmail.com, of klik op Psycholoog Lelystad.
Verzekerde of niet-verzekerde (zelfbetaalde) zorg:
Verzkerde zorg. Heb je een verwijsbrief van je huisarts? Dan wordt je behandeling vergoed door je zorgverzekeraar. Verzekerde, vergoede, zorg bied ik aan via Vergoede zorg via Caredate Lelystad. Klik op de link voor een kennismakingsgesprek en de rest gaat vanzelf. Ik werk ook online!
Niet-verzekerde (zelfbetaalde) zorg. Geen verwijsbrief? Of wil je de behandeling zelf betalen? Het tarief voor onvergoede zorg is 85 Euro per sessie van driekwartier. Wil je gebruik maken van onvergoede zorg? Neem dan contact op via deze website, of klik op Niet-verzekerde zorg via Caredate Lelystad.
Waarom betalen mensen hun behandeling zelf?
De eerste 385 Euro eigen risico betaal je, vergoed of onvergoed, toch zelf.
Voor onvergoede zorg geldt geen wachttijd.
Je hebt geen verwijsbrief van je huisarts nodig.
Je behandeling wordt niet gemeld aan je zorgverzekeraar. Dit kan van belang zijn als je erg gehecht bent aan je privacy (bijvoorbeeld omdat je wilt voorkomen dat een toekomstige werkgever op één of andere manier weet dat je ooit een burn-out hebt gehad), omdat vergoede behandelingen worden gemeld bij het landelijke 'Diagnose-behandelingscombinatie Informatie Systeem'. Klik op: DIS.
Onvergoede zorg is flexibel. Je zit niet vast aan wettelijke beperkingen omtrent de duur van de behandeling. Dus je krijgt zoveel, of weinig zorg als je zelf wilt of nodig is.
Soms wordt een deel van de behandeling vergoed vanuit het aanvullende zorgverzekeringspakket. Dit verschilt per zorgverzekeraar, dus het is zeker de moeite om je polis hierop na te slaan.
Ook is het soms mogelijk dat je werkgever (bij burn-out en overspanningsklachten) de kosten op zich neemt. Overleg dit met je leidinggevende of de afdeling P&O.
Zit je in de bijstand? Dan verlenen sommige gemeenten in de vorm van een stukje bijzondere bijstand een tegemoetkoming in de behandelingskosten. Je kan dit navragen bij jouw gemeente, afdeling sociale zaken.
Bepaalde welzijnsorganisaties, bijvoorbeeld Humanitas, hebben soms hulpfondsen waaruit een behandeling kan worden betaald.