Dehaanpsychologie.nl

Psycholoog in Lelystad. Verzekerde zorg zonder wachttijd.

Telefoon 06-21616760, of dehaanpsychologie@gmail.com, of klik op psycholoog Lelystad.


Werkwijze en behandelmethoden

Ik werk vaak met een mix aan behandelingsmethoden. Deze methoden zijn op zich allemaal 'evidence based', dat wil zeggen dat ze wetenschappelijk op hun werkzaamheid zijn onderzocht (en goed bevonden). Technieken die ik bijvoorbeeld gebruik zijn ontleend aan de Cognitieve Gedrags Therapie (CGT) tegen somberheid en angsten, de Interpersoonlijke Therapie (IPT) tegen somberheid, of ik gebruik (elementen uit de) Exposure Therapie tegen traumaklachten. Ook Acceptance and Commitment Therapie (ACT) bij het leren accepteren van een onvermijdelijke gebeurtenis, hoort hierbij. Of denk aan schrijftherapie bij het verwerken van een verlieservaring. Tot slot mag Mindfulness, in het Nederlands vertaald als 'opmerkzaam zijn in het hier en nu', niet ontbreken. Met Mindfulness leer ik je ronddraaiende gedachtenstromen te stoppen en aanwezig te zijn in het moment. Klinkt misschien wat vaag, maar dat is het niet; het is een concentratieoefening die ik je graag leer.

Door te werken met een mix aan technieken ('eclectisch werken') kan ik een goede combinatie maken tussen het leveren van maatwerk op basis van het levensverhaal van de cliënt en het toepassen van bewezen effectieve behandelingen. Daarbij hanteer ik een therapeutische behandelingsstijl die omschreven kan worden als 'serieus en met diepgang, daar waar het moet' en 'met wat relativering en humor, daar waar het kan'. Op deze manier functioneer ik als een overtuigende 'sparringpartner' voor jou en jouw probleem.

Resultaatgerichtheid is kenmerkend voor mijn werkwijze. Je hebt immers een probleem dat je opgelost wil zien, of een vraag die beantwoord moet worden. Door een mix van, op jouw verhaal afgestemde, behandelingstechnieken gaan we samen dit resultaat boeken. Zo is de ene cliënt meer gebaat bij ongestructureerde gesprekken die gericht zijn op diepgang en gevoel, terwijl de andere opknapt van een meer directieve en gedragsgerichte aanpak. Natuurlijk speelt de inhoud van jouw probleem of vraag hierbij ook een belangrijke rol.

Bel nu!

06-21616760

Of klik op Psycholoog Lelystad

©2020 dehaanpsychologie.nl